Головне меню
Невелика торбинка із шматка шкіри

Шкіряні торбини є надзвичайно корисними засобами для повсякденного життя - вони міцні, надійні, стильні. Залежно від розмірів, ці торбини можуть виконувати різні функції зберігання речей та інструментів.

І так, нам потрібно буде невеликий шматок шкіри (хоча впринципі, можна використовувати і звичайну тканину і шкірзамінник, від якості матеріалу залежитиме фактор довговічності та зношуваності), круглої форми з вушками на протилежних сторонах для комфортного розкриття і закриття майбутньої торбини.

Якщо ви вибрали матеріалом майбутньої торбини натуральну тканину, - її бажано покрити воском для захисту торбини від вологості і відповідно для її довговічності, для цього слід занурити тканину у рідкий розплавлений віск, почекати, поки тканина висохне і затвердне, тоді деякий час розминати, поки вона не стане еластичною.

Для акуратних і рівномірних отворів зазвичай використовують спеціальні пробійники і олівцем/крейдою роблять розмітки на матеріалі.

 

Робимо по периметрі шкіри чи тканини отвори для шнура. Не забувайте про те, що кількість отворів повинно бути парним (мотузка повинна заходити в один отвір і виходити з наступного), інакше може получитися так:

 

 

В результаті ми отримуємо торбину, яка може відрізнятися по розміру (відповідно до призначення) і вміщати в себе більш габаритні речі такі, як інструменти, запас їжі, трут і засоби розведення вогню тощо.

 

За матеріалами http://bushcraft.es/blog/
 

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar