Головне меню
Як змайструвати годівницю для птахів своїми руками

Змайструвати годівницю для птахів своїми руками можна з дерева, фанери, пластикових пляшок, пакетів з-під молока, соків і круп, з гарбуза, з порожніх кокосів, старих автомобільних фар і інших підручних матеріалів. Годівниця допоможе нашим пернатим друзям пережити важкі часи, а також стане оригінальною прикрасою для саду або присадибної ділянки. А якщо ви не будете забувати підсипати що-небудь смачненьке в годівницю з приходом тепла, увагу до вашого саду з боку пташиної братії гарантовано круглий рік! Важливо лише знати, кого залучати, адже в той час як одні представники сімейства пернатих допомагають саду, знищуючи на ділянці всіляких шкідників, інші охоче ласують плодами, роблячи це абсолютно нахабно і безцеремонно.

Купити красиву годівницю простіше простого, але це занадто банально і не креативно. Набагато цікавіше включити фантазію і спорудити з абсолютно непотрібного мотлоху щось симпатичне і оригінальне, тим більше, що до виготовлення годівниці можна залучити всіх членів сім'ї. Особливо цікавим, пізнавальним і корисним це заняття буде для діток.

Класичний варіант годівниці для птахів у вигляді будиночка можна виготовити своїми руками з дерева товщиною 16-20 мм або вологостійкої фанери. Всі необхідні деталі для конструкції можна вирізати з дошки довжиною 200 см і шириною 20 см. Без проблем виготовити бокові стінки допоможе детальне креслення з точними пропорціями.

Щоб вставити оргскло, в бічних стінках прорізаємо фрезерною машинкою пази на глибину 4 мм. Якщо фрезера під рукою не виявилося, можна скористатися шурупами для прикріплення бічних панелей з оргскла до торця бічних стінок. Тільки у випадку з шурупами розміри оргскла доведеться збільшити до 160х260 мм. Можна взагалі зробити годівницю без оргскла, але тоді кожен день доведеться підсипати корм.

Всі деталі конструкції з'єднуються між собою за допомогою саморізів або дерев'яних шкантів і клею. Кути деталей обов'язково ретельно шліфуються. Кругла планка буде виконувати роль жердини для птахів. Щоб її встановити, по краях в бортах (елемент 8) просверлюємо отвори діаметром 10 мм. Права половина даху збираються в єдине ціле окремо від лівої половини даху, яка намертво кріпиться до бічних стінок. Для з'єднання правої і лівої частин даху використовуємо меблеві петлі.

Готову годівницю перед установкою обов'язково фарбуємо або покриваємо оліфою. Після установки відкриваємо кришку годівниці і засипаємо всередину корм. Завдяки зазору між оргсклом і дном корм поступово буде висипатися. Однієї заправки вистачить для підгодівлі птахів протягом декількох тижнів. Прозоре оргскло дозволить легко контролювати кількість корму. Красиво, акуратно і функціонально.

 

   


Ще одна схема:

 


Годівниця для птахів з колоди

Що потрібно

    Невелике бревно довжиною близько 40 см;
    дриль;
    лобзик;
    2 дерев'яних диска товщиною 2-3 см;
    молоток;
    цвяхи - опціонально;
    2 металевих гачка;
    ланцюг.

Як робити

З двох плоских сторін колоди зробіть отвори по колу довгим свердлом. Вийміть з колоди вирізану серцевину. Лобзиком і стамесками випиляйте отвір.

Вставте по краях заготовки дерев'яні диски і підбийте молотком. Щоб диски увійшли щільно, їх діаметр повинен відповідати діаметру отвору в колоді. Замість цього можна прибити дерев'яні кола зовні. Тоді вони повинні бути по діаметру самої колоди. Прикрутіть зверху гачки, прикріпіть до них ланцюг і підвісьте годівницю.

   

 

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar