Головне меню
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах

Сосна - абсолютно незамінне дерево, особливо взимку, коли сніг приховує більшість інших придатних для виживання рослин.

Крім того, що сосна прекрасно підходить для розведення багаття (і для ролі новорічної ялинки, зрозуміло), вона також може служити їжею, ліками та навіть суперміцним клеєм.

В умовах виживання взимку сосна може дати вам чай з гілок і крупу з кори. Перший готується дуже просто - візьміть пучок голок, порвіть на дрібні шматочки, киньте в окріп і дайте настоятися протягом 10 хвилин. Всього одна чашка чаю, завареного на 30 грамах голок, дасть вам 4-денну дозу вітаміну С. Головне - не потрібно кип'ятити голки: чай в цьому випадку буде гірким, а температура знищить вітамін С.

Для отримання крупи з кори вам потрібно настругати внутрішній шар кори, який має кремовий відтінок. Утворені смужки висушіть до тих пір, поки вони не стануть ламкими, і дрібно потовчіть. Півкілограма такої крупи дасть вам приблизно 600 калорій. Для нормального травлення варто змішати крупу з чим-небудь іншим.

 

З сосни (в поєднанні з декількома іншими інгредієнтами) можна зробити відмінний сироп від кашлю, що буде явно не зайвим в зимовий час. Якщо у вас тривалий сухий кашель, то можна зробити відвар з соснової кори і декількох трав в наступному співвідношенні: 3 частини соснової кори, 1 частина кореня солодки, 1 частина чебрецю і 0,5 частини кори в'яза. Змішайте коріння і кору в міцній каструлі, додайте півлітра води і поставте на повільний вогонь на 30 хвилин. Просійте мікстуру через сито, поставте рідину на вогонь і випарюйте до половини об'єму (приблизно чверть літра). Поки відвар ще гарячий, додайте в нього 2 або 3 столових ложки меду.

 

У сосні є в'язка смола, яка прекрасно підходить для приготування клею, досить сильного, щоб зробити з палиці спис, приклеївши до нього наконечник стріли, або полагодити інструменти. Зберіть всю смолу, яку тільки зможете знайти, в металевий контейнер, поставте його на вугілля затухаючого багаття, щоб скипидар та інші леткі компоненти випарувалися. Якщо контейнер маленький, вистачить і кількох хвилин, якщо великий, то знадобиться хвилин 20-30. Смола стане рідшою і буде блищати, але як тільки вона застигне, буде твердою як камінь. Якщо ефекту домогтися не вийшло, і смола як і раніше в'язка, повторіть процедуру ще раз.

 

Клей, поки він ще гарячий, можна змішати з іншими матеріалами, наприклад, з подрібненим вугіллям і яєчною шкаралупою або з деревними волокнами і піском. Ці добавки, по-перше, збільшують обсяг соснового клею, а по-друге, роблять його ще міцнішим. Щоб склеїти дві поверхні, нагрійте їх над вогнем, а клей розтопіть на розпеченій поверхні. Наносити клей на поверхні потрібно дуже швидко. Склеєна ділянка, звичайно, буде злегка крихкою, але все ж буде триматися і відштовхувати воду.

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar