Головне меню
ПАВЕРБАНК ЗА $5 – ДЕШЕВО І СЕРДИТО

Хочу поділитися з Вами чудовим успіхом, який став несподіванкою по причині мого, спершу, безнадійного експерименту. Багато з нас являються жертвами міфу, згідно якого все, що виготовлено в Китаї (Кореї, Тайвані) – це дешева і неякісна продукція, але одночасно ніхто не помічає, що 90% продукції, якою ми користуємося, зокрема техніка, - все це виготовлено в Китаї (Кореї, Тайвані). Навіть західні брендові товари – вони користуються схемою замовлення оптових постачань китайських товарів без маркування, в Європі / США ці товари просто отримують маркування, гравіювання, упаковку, стікери – і все, ми вважаємо, що ця продукція виготовлена в тій же Європі / США. Єдина різниця між такого роду товарами з Китаю і США – це різниця в ціні і упаковки. Але цей пост не про маркетингову політику.

 

Отже, знайшов я на Аліекспрес корпус для павербанку із мікросхемою – по суті готовий павербанк без акумуляторів. Ціна мене спокусила - $5. Вдома у мене валялися дві акумуляторні батареї від ноутбуків. Вирішив спробувати поєднати ці ресурси. Через місяць після замовлення павербанку, я його отримав на Укрпошті. З вигляду солідна і якісно виготовлена продукція, гладкий елегантний білий корпус, контури гладкі, кріплення надійні, мікросхема на місці, є дисплей-індикатор – все, як в описі. Сумнів залишався в якості роботи девайсу – судячи з відгуків, якість роботи павербанку 50/50: хтось хвалив, хтось нарікав, як потім я здогадувався, все залежить від якості і стану акумуляторних батарей.

 

На сторінці товару можна було обрати декілька модифікацій для різної кількості акумуляторних батарей та два варіанти колірної гами: білий і чорний.

 

Протягом часу доставки я розібрав батареї від ноутбуків, які складаються із акумуляторних батарейок формату 18650. Заряджав кожну батарею, не маючи спеціальних пристроїв для перевірки робочого ресурсу та «здоров’я»  кожної батарейки, орієнтувався тільки на сам процес заряджання: в середньому одна батарейка заряджалася 2 години, але попадалися батарейки, які і протягом всієї ночі не могли зарядитися – індикатор заряджання в зарядному пристрої постійно світився червоним – такі батарейки я відбраковував. Ну і звісно ж, «справні» батарейки я випробовував, не кожну, вибірково взяв 3 шт і помістив їх у звичайні китайські домашні ліхтарики для батарей формату 18650. Хочу сказати, що у порівнянні із звичайними акумуляторними батарейками 18650, не залежно, чи це «рідні» в комплекті з самим ліхтариком чи окремо куповані, відчувається величезна різниця між ними і їхніми аналогами, витягнутими із батарей ноутбуків. Ресурс їхнього заряду дуже великий, засвітивши ліхтарик, я навіть не міг дочекатися розряду акумулятора, адже після 5-6 годин безупинної роботи ліхтарик настільки нагрівався, що я боявся, щоб ліхтарик не вийшов з ладу чи не поплавився.

 

Отже, павербанк на 6 батарейок я отримав, акумуляторні батарейки я мав під рукою, укомплектував девайс і почав випробовувати.  Заряджає чудово, індикатор показує рівень заряду павербанку, вихідну напругу 5 V і амперажність 2.1 А. Не знаю, чи дані достовірні, але по факту павербанк майже аналогічний моєму 10000А купованому: вистачає на 1.5 заряджання повністю розрядженого телефону, отже, його ємність могла б бути 10000А за умови використання нових акумуляторних батарей 18650. У павербанку є всі притаманні магазинному виходи: USB, microUSB, Type-C. Магазинний павербанк у березні цього року я купував за $24, а цей аліекспресівський павербанк мені обійшовся у $5. Я вважаю це чудовою покупкою і рекомендую всім, хто має непотрібні акумулятори витратити $5 і отримати чудовий аналог готового магазинного павербанку, який, особливо в даний складний час, стане додатковим джерелом енергії для Ваших гаджетів. Це не реклама, а відгук і рекомендація, тому ніяких посилань не товар не вказую, на Аліекспрес є багато пропозицій аналогічних корпусів павербанків від однієї акумуляторної батарейки 18650 до 8-ми, а може і більше. Не забувайте, що павербанк у поєднанні із портативними туристичними сонячними панелями - це набагато ефективніший інструмент для заряджання гаджетів, аніж пряме заряджання гаджету від сонячної панелі: все залежить від ККД сонячної панелі і від потужності сонячного освітлення: багато сучасних смартфонів просто не реагують на поступлення слабкого електричного заряду від панелі, а от павербанк буде "по крихті" накопичувати ці заряди.


п.с. провівши декілька комбінацій із заміною акумуляторних батарейок із тієї ж серії ноутбукових батарей, мені вдалося відібрати найсильніші і "найздоровіші" батарейки. Таким чином мій напівсаморобний павербанк отримав ємність близько 15000 мА (якщо по точних розрахунках = 14 814 мА). Таким чином один повний заряд павербанку дозволить мені зарядити 3 рази повністю розряджений смартфон з батареєю ємністю 5000 мА. Супер!

 

 

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar