Головне меню
Чай з шипшини – чудовий засіб для профілактики застудних захворювань

Щодня організм людини атакують мільйони мікроорганізмів, які здатні викликати небезпечні захворювання. Найпоширенішими серед них є віруси грипу та ГРВІ, що передаються повітряно-крапельним шляхом.


Найбільш вразливим організм стає навесні. Брак вітамінів призводить до послаблення імунітету. Особливо гостро відчувається нестача вітаміну С. Саме аскорбінова кислота мобілізує захисні сили організму проти інфекції, переохолодження та інших несприятливих чинників. Справжнім рекордсменом за вмістом вітаміну С вважаються плоди шипшини. Доведено, що лише 10 г плодів шипшини задовольняють добову потребу у даному вітаміні.


Для профілактики застудних захворювань найкраще вживати чай з шипшини. Спосіб його приготування простий. Але, щоб отримати максимальну користь з цілющого напою, потрібно дотримуватись певних правил.



Правила приготування чаю з шипшини



• Найкраще для приготування чаю використовувати сушені плоди шипшини. Правильно висушені плоди повинні бути цілі, без плям, червоного кольору. Темне забарвлення свідчить про недотримання технології сушіння. Такі плоди краще не заварювати, оскільки вітаміни в них відсутні.
• Перед приготуванням напою шипшину слід перебрати, очистити від корінців та промити у чистій проточній воді.
• Готується чай у скляній або емалевій посудині, щільно закритій покришкою.
• Приготування чаю: 1 столову ложку сухих плодів потрібно залити склянкою води, довести до кипіння і варити на повільному вогні близько 15 хвилин. Через дві години відвар можна пити.
• Чай можна готувати з цілих плодів, а можна їх подрібнити. Тоді у відвар потрапить більше вітамінів. Але треба пам'ятати, що ягоди
шипшини містять багато ворсинок, які викликають подразнення слизових оболонок горла і стравоходу. Це може викликати сильний кашель, а з часом привести до онкологічних захворювань. Тому чай потрібно процідити. З цією метою застосовують шматок марлі, складений в кілька шарів.
• Не можна шипшину заливати окропом, оскільки при високій температурі більшість вітамінів руйнується. Температура води не повинна перевищувати 60º С.
• Чай рекомендується пити перед їжею, натщесерце. Цукор не додавати, адже він окислює вітаміни. Замість цукру можна дати ложку меду.
• Лікарі рекомендують пити відвар з перервами, щоб зменшити навантаження на серце.



Отже, чай з шипшини – чудовий вітамінний та загальнозміцнювальний засіб, який позитивно впливає на нервову і серцево-судинну системи. Вживання даного напою допоможе швидко впоратись з сезонними застудами.

 

 

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar