Головне меню
5 способів використання соснової смоли

1. Клей з соснової смоли

Для виготовлення клею з соснової смоли її необхідно розігріти до рідкого стану. І додати подрібнених в порошок вуглин з багаття. Кількість вуглин має становити 1/3 від обсягу соснової смоли. Вуглець збільшує зчіплюючі властивості нашого імпровізованого клею. Перемішайте нашу суміш за допомогою палиці, і дайте їй охолонути. Цей твердий шматок смоли і є готовий клей. Його можна носити з собою, і застосовувати при необхідності. Для використання розігріти до в'язкого стану.

 

2. Перша допомога і лікувальний ефект смоли

Корисні властивості соснової смоли відомі давно. За її допомогою зцілюють пухирі, нариви, опіки. Крім того, завдяки кровоспинним і ранозагоювальним властивостям, смола сосни підходить для лікування дрібних ран, порізів, саден. Для цього вона наноситься безпосередньо на рану, і крім усього іншого, виробляє стягуючий ефект (як при ранозагоювальному клею). Також, спалюючи смолу, і вдихаючи вихідний дим, лікується хронічний кашель, нежить, і захворювання верхніх дихальних шляхів в цілому. Ще рекомендується використовувати дим від соснової смоли для поліпшення зору в темний час доби (лікування так званої курячої сліпоти). Народна медицина містить сотні рецептів по використанню смоли сосни, і виготовлення з неї лікувальних мазей. До речі, жуючи смолу, ви також зміцнюєте ясна і покращуєте здоров'я зубів.

 

3. Герметизація швів у взутті та інших предметах Нагрійте смолу, а потім нанесіть на шви, які ви хочете зробити водонепроникними. Також підходить для забивання отворів на човнах, чоботях, і т. д. Для нагрівання смоли використовуйте який-небудь контейнер або ємність (наприклад, ложку), т. д. Смола плавиться від відкритого вогню.

 

4. Освітлення Залийте розігріту смолу в якусь негорючу ємність. По центру розташуйте гніт, наприклад, зкручену мотузку або шматок тканини. Крім того, смолу можна використовувати для саморобних факелів.

 

5. Розпал багаття в сирому лісі Огляньте дерева в пошуках виділення смоли. Зріжте її та частину деревини під нею. Ці тріски, обмазані смолою будуть горіти, навіть якщо вони вологі. Часу їх горіння вам вистачить, щоб висушити більші сирі гілки, а потім і звичайний хмиз.

Популярні теми

02.03.2018, 19:41
МОХ
20.02.2016, 16:26
6 ДЕРЕВ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ ВАМ ВИЖИТИ
23.07.2019, 09:26
Як соснові голки і кора допоможуть вижити вам в зимових умовах
07.11.2018, 15:36
5 способів використання соснової смоли
Поки що ніхто не залишив свій коментар.
Будьте першим, поділіться своєю думкою з іншими.
avatar